”Det känns bra att få göra något som märks i sitt eget bostadsområde”

Varje sommar erbjuder Willhem jobb som minibovärd för ungdomar i åldrarna 16 till 18 år. Många minibovärdar är nu i full gång att utföra olika förbättringsåtgärder i våra områden, exempelvis målning av garage, lagning av staket och rensning av rabatter.

För många blir sommarjobbet en fot in i yrkeslivet i en bransch där efterfrågan kommer att vara stor i framtiden. Seidato Sundqvist är en av våra minibovärdar i Halmstad, och hon trivs.

─ Jag tycker det här är perfekt som sommarjobb. Inför sommaren är det stor hets, alla håller på och jagar jobb. Och så finns det jobb precis där man bor. Det känns bra att få göra något som märks i sitt eget bostadsområde, säger hon.

Minibovärdar finns på alla orter där Willhem har fastigheter och projektet är väldigt uppskattat. En bra social insats som bidrar till att hålla rent och snyggt i utemiljöer och på gårdar, samtidigt som de som jobbar får lite bättre känsla för sitt område.

Max Peterson Wigby, fastighetschef på Willhem i Halmstad, utvecklar:

– Tanken är långsiktig – det skapar jobb, det blir mindre skadegörelse, det ger förståelse och ungdomarna får en bra erfarenhet i bagaget. Bara det att sitta med och äta frukost med hela Willhem-gänget är nyttigt. De lär känna varandra, får förebilder och bygger en relation med vuxna. Dessutom lär de sig att hantera verktyg, och det är inte så självklart för alla, säger han.