Gott om sommaraktiviteter för de yngre

Sommaren är här och med den förhoppningsvis även en hel del skön ledighet. För de yngsta finns det gott om tid för både bad och lek, men även för andra roliga aktiviteter. Här har vi samlat några av sommarens aktiviteter i och runt våra bostadsområden i landet.

Sommarkul på Andersberg, Halmstad

Sommarkul i Halmstad har öppet sin verksamhet den 19 juni till 11 augusti. Målet är att göra sommaren roligare för barn i åk 1-5 (7-12 år) från Andersberg med omnejd. Varje vardag erbjuds olika fritidsaktiviteter i och runt Andersbergsskolans lokaler. Sommarkul drivs av Kulturförvaltningen, Halmstads Fastighets AB och Willhem.

Sommarkul i Årby, Eskilstuna

I Årby, vid Kulanplan, genomförs Sommarkul mellan den 12 juni och 11 augusti. Här får barn, ungdomar och deras familjer spela, leka och träna ihop med duktiga ledare. Sommarkul är helt gratis och har öppet måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 13-15. Onsdag är utflyktsdag och startar därför kl. 10.00. Sommarkul sponsras av Eskilstuna Kommun, Sparbanksstiftelsen Rekarne samt Fastighetsbolagen.

Ateljé Skäggetorp, Linköping

Mellan den 26 juni och 16 augusti pågår Ateljé Skäggetorp mitt emot biblioteket i Skäggetorp, Linköping. Där får deltagare i åldrarna 7-15 år på olika sätt skapa, till exempel genom att måla, skulptera, slöjda och syssla med olika hantverk. Aktiviteten är gratis och pågår måndagar, onsdagar och fredagar kl. 14-16. Anmälan sker på Skäggetorpsbiblioteket en vecka i förväg eller på telefon 013-20 89 78. Om du glömmer bort att anmäla dig så kan du gå till Ateljén och fråga om det finns plats.