Nu utökar vi satsningen på sommarjobb för unga

Nu påbörjas rekryteringen av sommarens minibovärdar till våra orter. I år erbjuder vi praktik åt sammanlagt 60 minibovärdar mellan 16-20 år som gillar att arbeta med både hus och människor.

Att erbjuda sommarjobb är ett sätt för oss att bidra till att ungdomar får in en fot i yrkeslivet. Det är en del i arbetet med att skapa social hållbarhet i våra områden och bidra till en positiv samhällsutveckling.

Minibovärdarna hjälper till med enklare skötseluppgifter som att sköta planteringar, laga staket, klippa häckar och hålla rent och snyggt. Under handledning av Willhems ordinarie bovärdar bidrar minibovärdarna till ett tryggt och trevligt bostadsområde.

– Det här är fjärde året vi tar emot minibovärdar och det är alltid lika roligt, säger Ann-Britt Hall, personalchef hos Willhem. Intresset är stort, så i år har vi valt att utöka antalet platser så att varje bovärd fungerar som handledare för minst en minibovärd. Tanken är att man ska få inblick i hur yrket fungerar och förhoppningsvis väcks intresse för att jobba i fastighetsbranschen i framtiden. Vi vet att rekryteringsbehovet kommer att vara stort.

Elis Bang är en av Willhems duktiga minibovärdar som jobbade i Biskopsgården sommaren 2015. Han tycker att det varit ett bra sätt att skaffa sig erfarenhet på:

– Jag gillar praktiskt arbete, så jobbet passade mig perfekt. Vi minibovärdar jobbade alltid minst två personer tillsammans, på så sätt blev det aldrig tråkigt. Dessutom var det kul att lära känna alla kollegor på områdeskontoret.

Alla ungdomar i åldern 16-20 år som bor hos Willhem har möjlighet att söka. Du som är intresserad av att jobba på någon av våra orter, kontakta ditt lokala områdeskontor för mer information om vad som gäller på just din ort. Välkommen!