Odlingar ska skapa trivsel, trygghet och gemenskap i Skäggetorp

Nu kan alla med gröna fingrar i Skäggetorp börja odla. Lagom till våren hjälper Willhem till med att starta upp ett nytt projekt som ska få igång kvartersodlingarna i området. Projektet genomförs i samarbete med Linköpings kommun, Skäggetorpskyrkan och företaget Boodla.

Syftet med projektet är, förutom förhoppningar om en god skörd, att skapa trivsel, trygghet och gemenskap i stadsdelen. Eftersom hyresgästerna kommer från många olika kulturer finns kunskap och erfarenhet om odling från flera länder och möjlighet att prata svenska samtidigt som man arbetar.

- Det här projektet skapar aktivitet i området och bidrar till att få människorna som bor här att lära känna varandra bättre och umgås - både unga och gamla från olika bakgrunder bidrar till förbättrad integration, säger Peter Särud, fastighetschef på Willhem.

Den här veckan sätter säsongens odling i Skäggetorp igång på allvar med den första odlingsdagen då alla samlas och hjälper till. Till att börja med ska tio markbäddar anläggas, något som även möjliggör större odlingar. Allt från morötter, sallad och kål till blommor och örter kommer att odlas. Efteråt grillar man och äter tillsammans.

Projektet drivs under den kommande säsongen, men förhoppningen är att det ska få en fortsättning även i framtiden.