Rekordmånga sökande till Växaprojektet

Växa på Andersberg är ett projekt som erbjuder ungdomar mellan 13 och 15 år på Andersberg enklare sommarjobb. Bakom initiativet står bostadsbolagen Willhem och HFAB. I år har det varit rekordmånga ungdomar som har sökt sig till fastighetsbranschen.

Växaprojektet på Andersberg

Hos Willhem är det 12 ungdomar som får anställning under en tvåveckorsperiod för att utföra enklare uppgifter i utemiljön, som exempelvis rensa ogräs och plocka skräp. Ungdomarna får handledning av äldre arbetsledare som är ansvariga.

− I år har vi märkt av ett extra stort intresse från ungdomarna som bor hos oss på Willhem. Mer än 70 ansökningar har kommit in, vilket är väldigt roligt, säger Lisa Angelin, fastighetschef på Willhem i Halmstad.

Projektet ger ungdomarna värdefulla erfarenheter, de lär sig att samarbeta och hjälper till att hålla fint i området. Totalt är de 30 ungdomar som ska jobba på Andersberg i sommar och de är uppdelade under fyra perioder från 14 juni till 6 augusti. 12 av ungdomarna bor hos Willhem och 18 bor hos HFAB.

− Vi hoppas att projektet ger ungdomarna erfarenheter som de kan ha nytta av i arbetslivet och att de får en riktigt rolig sommar tillsammans, säger Lisa Angelin.

Kontaktperson:

Lisa Angelin
Fastighetschef i Halmstad
Tfn: 072-988 72 24

Projektet Växa på Andersberg erbjuder sommarjobb till ungdomar mellan 13 och 15 år. Projektet har pågått varje sommar sedan 2018. Bakom initiativet står bostadsbolagen Willhem och HFAB. Läs mer om Växaprojektet i vår blogg.