Vuxenutbildning startar upp i Skäggetorp centrum

På torsdag 9 juni inviger utbildningsföretaget Infokomp sina nya lokaler i Skäggetorp centrum. Lokalerna har byggts om för att passa företagets verksamhet som är att erbjuda grundläggande vuxenutbildning och gymnasiekurser.

Peter Särud, centrumledare hos Willhem som äger och förvaltar centrumet, ser fram emot att välkomna ytterligare en ny lokalhyresgäst.

– Vi har jobbat med ombyggnationen av lokalen en längre tid och det känns skönt att resultatet blivit så bra och ändamålsenligt för verksamheten. Jag är övertygad om att vår nya hyresgäst kommer att tillföra stor samhällsnytta med sitt utbud av kurser och utbildningar för alla som behöver hitta nya vägar in på arbetsmarknaden, säger Peter Särud.

För den som till exempel behöver komplettera tidigare studier finns olika möjligheter till utbildning via Infokomp (dotterbolag till Work for you som bedriver verksamhet inom arbetsmarknad, utbildning och rehabilitering). Verksamheten omfattar grundläggande vuxenutbildning (svenska som andraspråk, svenska, engelska, matematik och samhällskunskap) samt ett stort utbud av gymnasiekurser. Även distansundervisning med handledning erbjuds på gymnasiala kurser. 

Infokomp och Work for you bedriver sin verksamhet i nyrenoverade lokaler om 480 kvadratmeter på fjärde våningen i centrumet. Allmänheten hälsas välkomna till invigningen mellan klockan 13.00-16.00 på torsdag 9 juni.