Willhem deltar i ArtStreetHbg

Willhems fastighet på Furutorpsgatan i Helsingborg har fått färg. Verket är gjort av konstnärsduon Dourone och är en del av festivalen ArtStreetHbg.

Väggmålning i Helsingborg

Konstverket porträtterar 10-åriga Carla, en ögonblicksbild av två sekunder från hennes liv. Verket består av 44 paneler som alla är målade i Dourones studio i Bryssel och därefter skickade till Helsingborg. Verket monterades av Dourone själva under oktober månad.

– För oss representerar konstverket hopp, drömmar och framtid. Vi hoppas att kunna sprida den känslan vidare till våra hyresgäster och förbipasserande, säger Sonja Ståhl, fastighetschef i Helsingborg.

En del av ArtStreetHbg 2020

Målningen är ett av konstverken som ingår i festivalen ArtStreetHbg 2020. Förutom att utveckla gatukonsten och sätta mer färg på Helsingborg har festivalen som mål att bidra med ökad rörelse i staden - vilket i sin tur kan leda till ökad upplevd trygghet.

– Vi arbetar aktivt med att öka tryggheten i området och det här är ett sätt att stärka områdets identitet, säger Sonja Ståhl.

Fakta om verket

Verket Carla 00: 00,02 är en del av Dourones projekt Fragmented Record som syftar till att belysa hur människor anpassar sig på en ständig föränderlig jord. Dourone har studerat förhållandet mellan rörelse och tid respektive känslor. Verket porträtterar 10-åriga Carla som även hon bor i Bryssel. Carla säger att hon tror att världen hade kunnat vara ett under men att det är för mycket skräp och föroreningar för att man ska kunna se dess skönhet. Hennes dröm är att bli sångerska.

Läs mer om ArtStreetHbg på deras hemsida