Willhem skapar jobb för unga

I sommar erbjuder Willhem jobb för ungdomar från 16 år genom ett projekt med Minibovärdar. Det kommer att finnas omkring 80 platser fördelat på de 13 orter där Willhem har verksamhet.

Minibovärdar

Minibovärd är Willhems definition av sommarjobb för ungdomar. Willhems engagemang i unga människors möjligheter att få jobb är en del i företagets sociala engagemang. Projektet med Minibovärdar startade i liten skala 2011 och därefter har antalet platser successivt utökats för varje år.

– Genom projektet ger vi ungdomar en möjlighet att få in en fot i yrkeslivet, i en bransch där efterfrågan kommer att vara stor i framtiden. Ungdomarna får arbetslivserfarenhet, en inblick i fastighetsbranschen och en möjlighet att tjäna egna pengar, säger Anna Flood, HR-chef.

Rollen som Minibovärd

Arbetsuppgifterna handlar om att hjälpa till med enklare skötseluppgifter i bostadsområdena som att rensa ogräs, måla staket och hålla rent och snyggt under handledning av en ordinarie bovärd.

– Ungdomarna behöver ha ett intresse för att jobba med både hus och människor, för det handlar inte enbart om att sköta om hus och utemiljöer, utan även om att ge en bra service till hyresgästerna, säger Anna Flood. 

För den som vill söka jobb som Minibovärd finns mer information att få via de lokala områdeskontoren: willhem.se/kontakt. Det går även att läsa om andra Minibovärdars upplevelse på vår blogg.