Willhem stöttar barn och ungdomar i jul

Under året som gått har mycket förändrats. Den pågående pandemin har påverkat oss alla på något vis. Därför har vi valt att skänka en julgåva till Majblomman, Mitt Livs Val och Nattvandrarna för att de ska kunna fortsätta göra ett bra arbete för barn och ungdomar i våra områden.

PepparkakorMajblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. I år har inte barnen haft möjlighet att sälja majblommor utan försäljningen har skett helt digitalt, vilket har haft en stor påverkan på insamlingen. Vår gåva gör att familjer där pengarna inte räcker till kan få fortsatt ekonomiskt stöd för kläder, skor och fritidsaktiviteter.

Mitt Livs Val

Mitt Livs Val erbjuder ett studiemotiverande program för nyanlända och ensamkommande ungdomar. De låter studenter från universitet eller högskolor bli mentorer, visar på olika utbildningsmöjligheter och ger ungdomarna ett större nätverk. Programmet bidrar till att ungdomarna får stärkt självförtroende, framtidstro och ökade chanser att studera vidare efter gymnasiet.

Nattvandrarna

Nattvandrarna ger ungdomar som rör sig ute på kvällar och nätter vuxna förebilder, social trygghet och medmänskligt stöd. Vår gåva gör så att de kan bli fler och att synligheten ute bland ungdomarna i våra områden ökar.


Med detta vill vi på Willhem önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år!