Willhem förvärvar fastigheter i Halmstad

Willhem förvärvar två fastigheter med studentbostadshus i Halmstad. Affären på 145 Mkr innebär att Willhem vid årsskiftet tillträder och övertar förvaltningen från tidigare ägare Fragerus och också blir en ny aktör på bostadsmarknaden i Halmstad.

- Halmstad har ett bra geografiskt läge och en god tillväxt och vår avsikt är att etablera oss och att växa ytterligare på orten, kommenterar Willhems vd Mikael Granath affären.

De två fastigheterna i Halmstad rymmer tillsammans 288 studentlägenheter – byggår är 2000 respektive 2003. Läget är utmärkt – den ena fastigheten ligger i anslutning till Halmstads nya resecentrum, den andra i nära anslutning till Högskolan. Säljarens rådgivare i affären har varit Savills.

- Vi ser fram emot ett gott samarbete med Studentkåren och Högskolan samt fortsättningsvis med säljaren Fragerus, säger Mikael Granath.

Willhem utvecklar en aktiv fastighetsförvaltning genom närvaro och långsiktighet. Ambitionen är att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt titta på möjligheter att komma in på nya, intressanta marknader.

- Vi är mycket nöjda med att lämna över förvaltningen till Willhem – en långsiktig förvaltare som har ett genuint engagemang i sina hyresgäster, säger Göran Christiansson, delägare Fragerus.

I juni i år förvärvade Willhem även en fastighet i centrala Jönköping med 41 studentlägenheter.