Willhem växer i Jönköping

Willhem har i dag ingått avtal om förvärv av 377 hyreslägenheter i Jönköping. Genom förvärvet växer Willhems fastighetsbestånd på orten till 842 hyreslägenheter.

Fastigheterna är i mycket gott skick och ligger i attraktiva områden. Drygt hälften är byggda under 2000-talet. Flera har balkong och sjöutsikt samt är nyrenoverade. Säljare är Lustgården Invest AB.

− Förvärvet ligger väl i linje med vår plan att växa på de orter där vi i dag finns etablerade och vi utökar också genom köpet vårt erbjudande av studentlägenheter på orten, säger Willhems vd Mikael Granath.

− Försäljningen är ett led i Lustgårdenkoncernens framtida utveckling och ger oss möjlighet och kraft att utveckla de stora projekt som koncernen har framför sig avseende byggande av hyresrätter och lokaler, kommenterar Lustgårdens vd Gunnar Järvhammar affären.

− Willhem kommer att bli en mycket bra förvaltare av de hyreslägenheter som vi nu sålt och vi önskar dem lycka till.

Willhem har även ingått avtal om förvärv av 188 nyproducerade hyreslägenheter i Jönköping från Peab. Dessa kommer att färdigställas under 2013 och tas över när de är fullt uthyrda.