Årets julgåva går till barn och unga

Julen är barnens högtid. Därför väljer vi att skänka en julgåva till Bris och Mitt Livs Val som bidrar till att ge barn och ungdomar i våra bostadsområden ett bättre liv. Med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Barnens rätt i samhället

Bris står för Barnens rätt i samhället och är en barnrättsorganisation som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barnen. Bris erbjuder stöd till barn och unga på flera olika sätt, bland annat via deras stödlinje. Vår gåva bidrar till att Bris kan ha kuratorer på plats dygnet runt för att svara när barn behöver prata med en trygg vuxen.

Mitt Livs Val

Mitt Livs Val arbetar för ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid. Deras olika program ger unga nyanlända de verktyg som behövs för att klara skolan och ta sig in på arbetsmarknaden. De erbjuder studiemotiverande-, arbetsmarknadsförberedande- och mentorprogram för nyanlända ungdomar. Deras arbete bidrar till att ungdomarna får stärkt självförtroende, framtidstro och ökade chanser att studera vidare efter gymnasiet.