Satsning på hållbar miljö och ökad trivsel i Skäggetorp

Under hösten inledde Willhem i Linköping ett samarbete med företaget Individual Focus i syfte att skapa ett renare och mer trivsamt Skäggetorp.

191008 Skaggetorp_770x312.jpg

Bakgrunden var att Willhems utemiljöentreprenör fick ta hand om stora mängder felslängda sopor varje dag. Genom att låta miljövärdar vara ute i området, både dag- och kvällstid, kan hyresgäster nu få hjälp och kunskap om hur man sopsorterar och varför det är viktigt.

− Tillsammans pratar vi, förutom engelska och svenska, både arabiska och somaliska, säger Failsal som är en av miljövärdarna i Skäggetorp. Det gör att vi kan prata med många på deras egna språk och tala om vikten av att återvinna, och att vi tillsammans måste ta ansvar för miljön. Vi vill inte komma med pekpinnar, utan vara som en vän och hjälpa till.

Under hösten planerar Willhem att tillsammans med miljövärdarna, Tekniska verken samt Pema Partner anordna event vid återvinningsrummen.

− På Willhem vill vi jobba miljömässigt hållbart och det här är ett steg vi kan ta för att underlätta för våra hyresgäster, säger Peter Särud, fastighetschef hos Willhem Linköping.