Willhem skapar nya hyreslägenheter vid Väderlekstorget i Biskopsgården

Willhem har nu påbörjat konvertering av lokaler till bostäder vid Väderlekstorget i Biskopsgården. Lagom till sommaren 2018 ska 23 nya hyreslägenheter stå klara för inflyttning.

Willhem börjar med att renovera delar av centrumhuset, som idag hyrs ut till kommersiell verksamhet, vid Väderlekstorget 7. Det innebär att Pizzeria Florida, Manuelas Hår & Hudcenter och Vina Livs kommer att husera i nya fräscha lokaler efter ombyggnationen. Därefter omvandlas resterande lokalyta i centrumhuset, samt intilliggande fastigheter vid Väderlekstorget 1-4 samt 6, till moderna hyreslägenheter. Totalt kommer det att bli 23 lägenheter i markplan, i storlekarna 1 till 3 rum och kök, många med egen uteplats.

Pia Hjalmarsson, projektutvecklare hos Willhem, är glad att projektet nu är igång.

− Det känns jätteroligt att vi kan bidra positivt till utvecklingen i området, där vi vet att många trivs och gärna bor kvar. Små hyreslägenheter är en bristvara och vi tror att konceptet kan passa både ungdomar och äldre som vill slippa gå i trappor. En bonuseffekt är också att torget får sig ett litet uppsving, för att på sikt kunna utvecklas till en mer levande mötesplats.

Uthyrningen av lägenheterna sker via Willhems hemsida, willhem.se. Inflyttning är beräknad till juni och augusti 2018. Redan nu finns möjlighet att anmäla sitt intresse.

Läs gärna mer om projektet här!