Willhem deltar i unikt konstprojekt

Under hösten har husfasader runt om i Östergötland fått färg. Willhems fastighet, Skäggetorp centrum 14, i Linköping är en av dem. Projektet har genomförts av gatukonstorganisationen Artscape.

Konstnär Irene Lopez Leons målning på fastigehet Skäggetorp centrum 14

Nu är väggmålningen på Willhems fastighet Skäggetorp centrum 14 klar. Målningen ingår i konstprojektet ARTSCAPE FORM och är målat av den spanska konstnären Irene Lopez Leon. Fokus i hennes konstverk är förvrängda drömlandskap där neon, fantasi och intensiva färger samspelar.

– Vi är väldigt glada över att vara en del av det här projektet. Väggmålningen är en vacker färgklick i vårt bostadsområde och jag hoppas att det bidrar till att hyresgästerna känner stolthet, säger Peter Särud, fastighetschef.

Fakta om ARTSCAPE FORM

ARTSCAPE FORM kombinerar ny teknik med offentlig konst och vill erbjuda unika kulturupplevelser för besökarna. Konstverken är integrerade med Augmented Reality – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket är ett världsunikt grepp på gatukonsten. Via Artscapes egen app kan besökarna interagera med väggmålningarna och uppleva en helt ny dimension av gatukonst i det offentliga rummet.


Fotograf: Fredrik Åkerberg, Artscape