Willhem och E.ON inviger Malmös första fjärrvärmebänk i Lindängen

Idag invigde Willhem och E.ON en ny mötesplats i Lindängen – en fjärrvärmeuppvärmd bänk med gott om plats för frusna rumpor. Bänken är den första av sitt slag i Malmö och byggd för att vara en varm träffpunkt året om.

– Vi ville skapa en mötesplats på gården som våra hyresgäster kan använda även kalla dagar, säger Terese Del Treppo från fastighetsbolaget Willhem. Tillsammans med E.ON kom vi på idén om en fjärrvärmeuppvärmd bänk. Bänken värms upp med returvärmen från lägenheterna, vilket ju är en både hållbar och energieffektiv lösning.   

Fjärrvärmeuppvärmda bänkar finns redan på några andra orter i Sverige, men i Malmö är Lindängenbänken den allra första. Bänken är en av flera innovativa insatser som fokuserar på hållbar stadsutveckling i området.

E.ON är engagerade i olika projekt i hela miljonprogrammet i Malmö, där man samarbetar kring energieffektivisering med Malmö stad och andra aktörer. Bland annat ger man stöd till boende och fastighetsskötare om effektiv energianvändning.

– Bänken är således bara en liten del i ett större sammanhang, säger Peter Jonsson, regionchef på E.ON Värme. Men den är ett riktigt bra exempel på hur nya, innovativa användningsområden för fjärrvärme skapar ett mervärde för de boende.