Willhem tog första spadtaget för nya hyresrätter i Jönköping

Den 25 oktober togs det första spadtaget för nyproduktion av 66 lägenheter på Dalvik, Jönköping. Vid spadtaget närvarade bland annat kommunalråd Carin Berggren samt Willhems VD Mikael Granath.

Strax väster om centrum, i stadsdelen Dalvik, bygger Willhem tillsammans med entreprenören Blue Wall Construction ett nytt flerbostadshus med 66 lägenheter. Tisdagen den 25 oktober togs det symboliska första spadtaget för projektet. Inflyttningen beräknas ske under vintern 2018.

Vid spadtaget medverkade ordförande i kommunstyrelsen Ann-Marie Nilsson (c) och kommunalråd Carin Berggren (m). Entreprenören Blue Wall Construction fanns också på plats med vd Mattias Carlsson. Dessutom närvarade Matt Patersson, Tengbom Arkitekter.

Kommunalråd Carin Berggren (m):

– Det finns ett stort behov av nya bostäder i Jönköping så vi tycker att det är väldigt roligt och positivt att Willhem genomför en sådan här satsning.

– Att sätta spaden i marken för projektet Räven är en milstolpe eftersom det är vårt första nyproduktionsprojekt i egen regi, säger Willhems nyproduktionschef Rikard Norström. Vi ser fram emot att få tillföra fler bostäder i kommunen och dessutom driva projektet tillsammans med en bra lokal partner som Blue Wall Construction.

Spadtaget skedde på byggplatsen, Dunkehallavägen 72.