Willhems nyproduktion i Västerås nominerat till arkitekturpris

Willhems nyproduktionsprojekt Tegnér 5 i Västerås, som arkitekten Martin Kuortti ritat, är nominerat till Arkitekturpris i Västmanland 2020. ”Detta projekt kan tjänstgöra som förebild för denna typ av bebyggelse då det har de kvalitéer som gör att det bör belönas med ett arkitekturpris”, skriver juryn i sin motivering.

Tegnér 5 i Västerås

Willhems projekt Tegnér 5, som ligger i centrala Västerås med promenadavstånd till högskolan, är ett av de nominerade projekt som har möjlighet att vinna Västmanlands arkitekturpris 2020. Projektet stod klart i september 2019 och lägenheterna har hög standard med egen balkong eller altan mot innergården.

- Att projektet har blivit nominerat är jätteroligt. Vi har lagt stor vikt vid att skapa yteffektiva och prisvärda lägenheter med en smakfull arkitektur som kan tilltala en bred målgrupp, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Arkitekturpriset delas ut av Sveriges Arkitekter i Västmanland. Priset tilldelas ett arkitektoniskt projekt och inte en individ eller ett företag. Projektet ska vara genomfört i Västmanland de senaste fem åren (från 2014 – 2019).

Fakta:

Byggherre: Willhem
Arkitekt: Arkitektfirma Martin Kourtti
Adress: Kopparbergsvägen 45
Antal lägenheter: 75 lägenheter
Storlek: 1-2 rum och kök
Yta: 27-44 kvadratmeter

Läs mer om Willhems nyproduktionsprojektet Tegnér 5.