”Med en stark vilja klarar man allt”

När Elise Ernemyr började i rollen som bovärd var det många som tvivlade på den unga tjejen med långa naglar. Genom sin starka vilja att utvecklas och lära sig så mycket som möjligt nådde hon sitt mål att bli förvaltningsassistent. Här berättar hon mer om sin resa och vägen till drömjobbet.

Hur kommer det sig att du började på Willhem?

Jag sökte tjänsten som bovärd på Willhem strax efter att jag blev klar med min utbildning till Diplomerad fastighetsförvaltare på Newton. Bovärdstjänsten såg jag som min fot in i företaget samt även inom fastighetsbranschen. Det som gjorde det avgörande att jag började som bovärd på Willhem var att kontoret var nytt. Jag ville vara med från början och utveckla Helsingborgskontoret.

Hur gick du från att vara bovärd till att bli förvaltningsassistent?

Att jobba som förvaltningsassistent har varit ett mål för mig sedan jag började som bovärd. Bovärdtjänsten är otroligt rolig och utvecklande och jag är väldigt tacksam att jag fick chansen att lära mig så mycket som jag gjorde. Eftersom jag var en ung tjej och ny i branschen var det många som tvivlade på mig. Jag fick bevisa att jag faktiskt klarade av jobbet men med en stark vilja klarar man allt. Helsingborgskontoret har växt mycket på kort tid, och i samband med förändringar på kontoret fick jag förfrågan om att börja som förvaltningsassistent. Eftersom det var mitt mål sedan dag ett, var det ingen tvekan om att jag tackade ja med tårarna rinnande nerför kinderna.

Hur använder du dina tidigare erfarenheter i din roll idag?

Jag försöker att använda mina kunskaper från bovärdstiden varje dag. Dels har jag fått mycket kunskap om våra fastigheter som hjälper mig i mitt dagliga jobb och när jag håller i visningar. Jag har även en stor förståelse gentemot bovärdarna, vilket hjälper mig när jag bemöter dem med olika arbetsuppgifter, och försöker underlätta deras vardag.

Vad tycker du kännetecknar en bra förvaltningsassistent?

Som förvaltningsassistent måste man ha en bra långsiktig planeringsförmåga, man behöver ha ögon för detaljer och framförallt en enorm servicekänsla. Man behöver kunna se vad kunden önskar och matcha det med vårt utbud. Vi speglar även det första intrycket av Willhem. Vi är den första som möter en ny hyresgäst och den kontakten är viktig för att de ska känna sig välkomna.

Vad är det  bästa med ditt jobb?

Det är ett ansvarstagande yrke som gör att man ständigt utvecklas. Varje dag är en ny utmaning, ingen dag är den andra lik. Kontakten med våra hyresgäster är det som är det mest givande och roligaste med jobbet.

Hur väcktes intresset för att jobba med det du gör?

Sedan barnsben har jag haft en dröm om att utbilda mig till mäklare. Jag tycker fastigheter är inspirerande och man kan se mycket historia via fastigheterna. Idag är mitt intresse för fastigheter ännu större, dels för jag har mycket mer förståelse inom branschen, vad vi verkligen gör och hur mycket vi kan påverka. Det roligaste är att få jobba med något av det viktigaste människor har i sitt liv – deras hem.

Hur skulle du beskriva dina kollegor och arbetskulturen?

Vi har en dynamisk arbetsplats med högt i tak och framför allt med högmotiverade människor med en drivkraft att lyckas. Trots att vi har ett enormt tryck med fullspäckade dagar är energin alltid på topp. Det krävs mycket från oss alla för att kunna utveckla och sätta strukturen vi behöver för att få en hållbar arbetsmiljö och framför allt för att kunna leverera det våra kunder önskar. Vi har en familjekänsla utan dess like och jag hade aldrig kunnat önska mig bättre kollegor än vad jag har idag.

Är du också intresserad av att jobba hos Willhem?

 I vår jobbportal jobb.willhem.se kan du se vilka lediga jobb som finns hos oss just nu.