5 tips för en mysig balkong

Vill du låta balkongen bli ett extra vardagsrum där du kan ägna härliga vår- och sommardagar? Här har vi samlat våra fem bästa tips för att få en mysig balkong.

Balkong

1. Hur vill du använda balkongen?

Börja med att planera din balkong utifrån hur du vill använda den. Vill du sitta på balkongen och njuta av ditt morgonkaffe? Slumra till i en solstol? Eller äta middagar med vännerna? När du har det klart för dig är det lättare att börja inreda. 

2. Inred med nätta möbler

Om du väljer att inreda med nätta möbler kommer balkongen att upplevas större och luftigare. En annan fördel är att möblerna är lättare att flytta, om du vill möblera om eller ställa undan dem under vintern.

3. Addera växter

Ett enkelt knep för att få balkongen till en mysig plats är att addera växter. Tänk på att blommor trivs lite olika beroende på om det är sol eller skugga på balkongen.

4. Mjuka upp med textilier

Lägg en matta på golvet, fyll på med kuddar i soffan och vira in dig i en stor varm filt. Mjuka detaljer höjer mysfaktorn på balkongen rejält. Låt gärna textilierna vara i olika material.

5. Lys upp balkongen

Finns det något mysigare än skenet från ljus en ljummen sommarkväll? Genom att vira en ljusslinga runt balkongräcket och ställa några lyktor i något hörn får du garanterat mysig stämning på balkongen.