Så får du mysigt i badrummet

Små förändringar kan göra stor skillnad. Det går att göra badrummet lite mer hemtrevligt med ganska små medel. Här är några enkla saker du kan göra för att höja mysfaktorn i ditt badrum.

1. Färgmatcha detaljerna

Bryt av med färg. Ett vanligt inredningsknep är att färgmatcha detaljerna och låta dem gå i samma, eller liknande ton. Det gör badrummet både personligare och stilrenare. Välj ut en färg som du utgår ifrån och matcha exempelvis badrumsmatta, tvålpump och handdukar. På så sätt får du en röd tråd och det är även enkelt att byta stil när du vill förnya badrummet igen.

2. Sätt in en grön växt

Växter kan verkligen lyfta ett helt rum – och det gäller inte minst i badrummet. Det ger en fräsch känsla och de renar dessutom luften. Välj dock växter som inte är känsliga för fukt.

3. Använd dig av levande ljus

Ljus är ett enkelt sätt att tillföra en mysigare känsla. Välj ett gott doftljus eller en fin ljuslykta med ett värmeljus. Ställ på badkarskanten, på en pall, i fönstret eller vid handfatet. Tänk på att släcka ljuset sen!

4. Investera i en mysig matta

En matta är väldigt härlig att ha i badrummet. Den hjälper mot ett kallt golv och ger dessutom ett mer ombonat intryck. Det är även ytterligare en detalj som kan förstärka din inredning.

5. Se över inredningsdetaljer

Förmodligen har du något hemma som kan bli en snygg inredningsdetalj att ha framme. Kanske en snygg handduk, väldoftande hudvårdsprodukter i snygga förpackningar eller ett fint doftljus. En snygg tvålpump på handfatet kan göra badrummet lite roligare.

6. Förbättra förvaringen

Börja med att se över din förvaring. Det är mycket som ska få plats i ett badrum så att tänka ut bra förvaring är ett bra tips för att öka mysfaktorn. Finns det plats för möbler med förvaring? Kanske en extra hylla, en vacker låda, fina korgar, ett skåp, en rullvagn eller en snygg pall? Välj noggrant ut vilka produkter du vill ha ska vara synliga och vilka som ska gömmas. Vissa saker hör hemma inne i skåpen, exempelvis schampoflaskor, tops och tandkrämer. Har du ett litet badrum kanske det är bättre att förvara handdukar, smink och toapapper någon annanstans i hemmet.