Förbättra förvaringen i köket

Köket är för många hemmets hjärta men också en plats som ofta fylls av alltför mycket prylar och papper. Här ger vi tips på hur du kan göra köket mysigare genom att förbättra förvaringen.

Göm undan det du kan i köket

Köket blir mer trivsamt och inbjudande, och lättare att hålla snyggt om du kan få bort köksmaskiner, bunkar och andra prylar med hjälp av praktiska förvaringslösningar.

Räcker inte lådor och skåp till i köket?

Skapa en öppen hängförvaring till köksprylarna. Införskaffa en drinkvagn, skohylla på hjul (tänk vad lätt att rulla åt sidan), sätt upp dekorativa kryddhyllor eller flytta kryddorna in i ett skåp eller låda. Kanske kan en invändig diskhylla som döljer disken på tork vara något för dig? Eller ett praktiskt nedfällbart bord  som monteras på väggen och inte ta någon plats när det inte används.

Rensa i hyllor och lådor

Udda kaffekoppar, glas, bestick och tallrikar som du aldrig använder och som inte matchar tar plats och skapar stress. Skänk dem i stället till någon som behöver dem eller lämna till sopsorteringen

Samla ihop saker på en bricka

Att ha många saker på många olika ställen kan ge ett rörigt intryck. Vill du ändå ha sakerna framme kan du passa på att ställa de på en vacker bricka, eller tillsammans, det gör att det ser mer ordningsamt ut.

 

Rensa bort högarna

Har du en pappershög där räkningar, tidningar, reklam och papper lätt hamnar? Skaffa en tidskriftssamlare eller korg där du kan samla allt och ställ där den får plats. Sedan kan du gå igenom den en gång i veckan och slänga det du inte behöver.