Så fixar du höstmysigt hemma

När hösten närmar sig tillbringar vi allt fler timmar hemma. Passa på att skapa lite värme inomhus med hjälp av färg, material och belysning, så att du kan njuta av mysiga hemmakvällar.

Textiler och höstfärger

Det enklaste sättet att förändra vilket rum som helst är med textilier. Inred med varma färger som rött, gult och orange. Det skapar en mysig och ombonad höststämning i hemmet.

Dekorera med plädar och filtar

Skapa en varm och mysig plats i höstmörkret när det är dags att krypa ner och gömma sig från höstkylan. Satsa på filtar i härliga färger eller en pläd i riktigt ull för att hålla värmen ordentligt. Mjuka, sköna och färgglada kuddar är ett enkelt sätt att förhöja mysfaktorn i soffan, fåtöljen eller sängen.

Sätt upp ett fint tyg på väggen

Ett härligt, färgglatt tygstycke kan liva upp även det tråkigaste rummet. Det finns massor av tyger för alla sorters budgetar.

Ta in naturen i hemmet

Ibland räcker det att ta in en del av naturen och de vackra färgerna i hemmet. Plocka kvistar och blommor och dekorera hemmet, sätt i en fin vas eller lägg på bordet som dekoration. Eller lyxa till det med snittblommor i härliga höstfärger.

Byt ut lampskärmen på bordslampan

Ibland kan det räcka med att byta ut lampskärmen för att få en mysigare känsla i rummet. Satsa på en mörkare färg för att förstärka känslan av höst.

Se över dina gardiner

Byt ut dina ljusa, tunna sommargardiner mot en tyngre och mörkare variant.

Dekorera stolar

Nya stolskuddar eller att bara hänga på en filt eller fårskinn kan förändra känslan i hela rummet.

Se över belysningen

Belysning är viktigt året om, men nu när vi går mot mörkare tider är det viktigare än någonsin. Rätt ljus kan förändra stämningen mer än något annat. Visste du att ett normalt stort rum bör ha 7 ljuskällor? Passa på och köp en fin bordslampa eller golvlampa att ha bredvid soffan. Kanske har du en fin tavla som du vill belysa? Eller en hylla där du kan sätta upp lite spotlights.

Införskaffa nya ljuslyktor och ljusstakar

Nu är det ett perfekt tillfälle att plocka fram eller investera i lite nya ljuslyktor och ljusstakar. Samla ljusstakar i grupp. Inred med detaljer i varma färger som mässing och guld.

Investera i en matta

Det sägs ofta att mattorna sätter tonen för resten av rummet. Inred med en tjock och härlig matta som värmer fötterna när det börjar bli kyligare ute.