Lägenhetsbesiktning, hur fungerar det?

Efter det att du har sagt upp din lägenhet kommer vi att göra en förbesiktning av lägenheten. Besiktningsmannen gör då en översyn av lägenheten för att kontrollera eventuella skador eller onormalt slitage. Vi kommer att kontakta dig för att boka en tid.

Innan du flyttar ut gör vi även en slut- och städbesiktning där en översyn görs igen då lägenheten är omöblerad. Kostnaden för onormalt slitage bekostas eller åtgärdas av dig som hyresgäst. Om städningen inte godkänns kommer en städfirma anlitas som du kommer att få betala för.
Vid slutbesiktningen ska allt som hör till lägenheten finnas på plats, till exempel dörrar och hatthylla. Väggfasta skåp, persienner eller rullgardiner, vitvaror, loftsäng med mera som du själv har installerat eller tagit över från en tidigare hyresgäst ska du ta bort. Det gäller även om du har installerat en diskmaskin själv. Då ska du återställa köksskåpet och se till att vattenförsörjningen är ordentligt stoppad. Plugghål och spikhål på väggar eller tak ska spacklas och målas. Tänk på att du endast ska spackla och bättringsmåla (med rätt kulör) precis i hålen.