5 tips inför din vårstädning

När vårens första solstrålar lyser upp lägenheten brukar allt damm som har gömt sig komma fram. Här är våra bästa tips inför vårstädningen.

1. Städa i solen

Om det är mörkt och regnar den dagen du har planerat att vårstäda kommer du med all säkerhet att missa lite damm och fläckar. Det underlättar om solen skiner och det går smidigare att vädra, som med lite tur kan hjälpa till att blåsa bort vissa dammtussar.

Garderobsrensning
2. Rensa och organisera

Gå igenom rum för rum och rensa ut saker som du inte använder. Töm hemmet på de prylar som bara samlar en massa damm och skänk det till välgörenhet eller ge det till någon du känner. Återvinn den där tidningshögen och gå igenom garderoben ordentligt - för visst är det några plagg där som du inte använder?

3. Putsa fönsterna

Visst är det härligt när solen lyser in, men då blir det väldigt tydligt hur skitiga fönsterna faktiskt är. Har du flera fönster kan du dela upp fönstertvätten i två omgångar. På så sätt känns projektet förhoppningsvis lite lättare att ta tag i. Med vatten och lite diskmedel är det enkelt att göra fönsterna skinande rena.

Plantera om växter4. Rengör allt

När du vårstädar ska alla ytor rengöras. Gå igenom köket; skåp, luckor, hyllor, ugn, handtag, kyl med mera. Skölj av och plantera om dina växter, vädra sängkläder, damma av lampskärmar och ta bort alla smulor i soffan. I badrummet är det inte bara toalettstolen som ska rengöras utan allt ifrån kakel, handfat och kran.

5. Kom i stämning med blommor

Det är få saker som skapar så mycket vårkänslor som blommor. När du är klar med städningen, köp en blomma och sätt på köksbordet. Eller ännu bättre, plocka några vårblommor och sätt i en vas.

Det kommer att vara värt det

En rejäl vårstädning kommer att göra så att ditt hem håller sig rent och fint länge. Att städa kanske inte är allas favoritsyssla, men sätt på bra musik och tänk på hur bra det kommer bli när det är klart så kommer det kännas både roligare och lättare. Resultatet kommer att vara värt jobbet, vi lovar!

Fler guider på hur du sköter och underhåller din lägenhet på bästa sätt