Kundservice

Är du bostadssökande eller hyr du redan en lägenhet hos oss? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på just din fråga eller vill göra en serviceanmälan är du varmt välkommen att kontakta oss på Mina sidor.


Våra vanligaste frågor  

Våra vanligaste frågor

Hur söker jag lägenhet hos Willhem?

Det är enkelt att söka lediga lägenheter hos oss. Så här gör du:

1. Skapa ett konto som bostadssökande på Mina Sidor. De uppgifter du fyller i blir din sökprofil när du söker en lägenhet.
2. När du har hittat en lägenhet som du vill söka gör du en intresseanmälan. Du kan se alla dina intresseanmälningar på Mina sidor.
3. När tiden för intresseanmälan har gått ut får du ett mejl om du kallas till visning eller inte. Läs mer om vem som erbjuds lägenheten.

Alla är välkomna att söka bostad hos Willhem. Däremot gäller vissa förhållningsregler där bostadssökande kan spärras från att söka lägenhet hos oss. Läs våra riktlinjer för uthyrning av lägenheter.

Se våra lediga hyreslägenheter

Vem erbjuds lägenheten?

Hos Willhem har vi inget kösystem. Vårt system slumpar fram vem som kallas till visning. En förutsättning är att du uppfyller vår uthyrningspolicy. Vi tar bland annat hänsyn till:

  • storleken på lägenheten
  • att du har en inkomst stor nog att kunna betala hyran
  • befintliga skulder och betalningsanmärkningar
  • att boendet ska passa dina behov och vara en långsiktig lösning för både dig och oss

Det är kallt i lägenheten. Vad gör jag?

Under uppvärmningssäsongen ska det vara minst 20 grader i våra lägenheter enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För varje grad varmare vi har inomhus ökar husets energianvändning och påverkan på klimatet. Se våra tips på vad du själv kan göra för att påverka värmen.

Upplever du att det är kallt i din lägenhet rekommenderar vi att du kontrollerar temperaturen. Mät temperaturen mitt i rummet på en meters höjd från golvet. Visar termometern under 20 grader gör du en serviceanmälan på Mina sidor

När sätts värmen på?

Många tror att värmen sätts på ett visst datum, men elementen justeras automatiskt efter utomhustemperaturen. Systemet är inställt på att gå i gång när temperaturen ligger stabilt under 17 grader. Det är därför det kan vara svårt att hålla en stabil inomhustemperatur på våren och hösten när det är kalla nätter och varmare dagar. Det tar ett tag innan systemet hittar rätt balans, så det gäller att ha lite tålamod.

Varför är elementen kalla ibland?

Ett kallt element behöver inte betyda att något är fel. När elementet har värmt upp rummet till rätt temperatur stängs det av och svalnar efter ett tag. Det är därför du ibland kan känna att elementen är svala, fast det är kallt ute.

Varför är elementet svalt nedtill?

I våra lägenheter har vi element som är fyllda med vatten som cirkulerar. Det fungerar som så att det varma vattnet strömmar in upptill, ger ifrån sig värme och strömmar ut nedtill för att sedan värmas upp igen. Det är alltså därför ett element är varmare upptill och svalare nedtill.

Skulle det vara så att det är tvärt om, att elementet är varmare nedtill och kallare upptill, kan det vara luft i elementet som hindrar det varma vattnet från att cirkulera. Gör då en serviceanmälan på Mina sidor så hjälper vi dig. Lufta inte elementet själv eftersom det finns risk för att du tömmer värmesystemet på vatten.  

Guider