Kundservice

Är du bostadssökande eller hyr du redan en lägenhet hos oss? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på just din fråga eller vill göra en serviceanmälan är du varmt välkommen att kontakta oss på Mina sidor.


Våra vanligaste frågor  

Våra vanligaste frågor

Hur söker jag lägenhet hos Willhem?

Det är enkelt att söka lediga lägenheter hos oss. Så här gör du:

1. Skapa ett konto som bostadssökande på Mina Sidor. De uppgifter du fyller i blir din sökprofil när du söker en lägenhet.
2. När du har hittat en lägenhet som du vill söka gör du en intresseanmälan. Du kan se alla dina intresseanmälningar på Mina sidor.
3. När tiden för intresseanmälan har gått ut får du ett mejl om du kallas till visning eller inte. Läs mer om vem som erbjuds lägenheten.

Alla är välkomna att söka bostad hos Willhem. Däremot gäller vissa förhållningsregler där bostadssökande kan spärras från att söka lägenhet hos oss. Läs våra riktlinjer för uthyrning av lägenheter.

Se våra lediga hyreslägenheter

Vem erbjuds lägenheten?

Hos Willhem har vi inget kösystem. Vårt system slumpar fram vem som kallas till visning. En förutsättning är att du uppfyller vår uthyrningspolicy. Vi tar bland annat hänsyn till:

  • storleken på lägenheten
  • att du har en inkomst stor nog att kunna betala hyran
  • befintliga skulder och betalningsanmärkningar
  • att boendet ska passa dina behov och vara en långsiktig lösning för både dig och oss

Får jag grilla på balkongen eller uteplatsen?

Du får grilla med elgrill på balkongen, men däremot är kol-, gas- eller engångsgrill inte tillåtet av brandsäkerhetsskäl. Tänk på att alltid respektera dina grannar när du grillar. Det bästa är alltid att använda den gemensamma grillplatsen om det finns en på gården eller i området. Du får grilla på andra platser men då måste det vara minst 10 meter från närmaste fasad. Du får även använda en engångsgrill, men endast på hårdgjord yta. Tänk på att alltid ha vatten nära till hands!

Får jag ha pool eller studsmatta på min uteplats?

Det är inte tillåtet att ha pool eller studsmatta på uteplatsen med tanke på den olycksrisk som finns för barn som leker i området. 

Guider