El och vatten, IMD

Här hittar du våra aktuella priser för hushållsel, elbilsladdning, varm- och kallvatten samt svar på vanliga frågor om IMD (individuell mätning och debitering).

Våra vanligaste frågor

Vad är IMD?

IMD står för ”individuell mätning och debitering” vilket betyder att din förbrukning av kallvatten, varmvatten eller el mäts och debiteras av Willhem. Detta innebär att du endast betalar för det du själv förbrukar i din lägenhet. Om du är sparsam får du också en lägre kostnad.

Vanligtvis ingår förbrukningen av kall- och varmvatten i hyran. Om IMD för vatten införs eller har införts där du bor så är hyran sänkt för att kompensera för detta.

El-abonnemang tecknas normalt direkt av dig som hyresgäst med en valfri elleverantör. IMD för el påverkar inte hyran och kan inte införas utan ditt specifika godkännande.

Har jag IMD?

Om du har IMD för kallvatten, varmvatten eller el så framgår det av ditt hyreskontrakt.

Kan jag få IMD?

Många av Willhems lägenheter kan utrustas med IMD. Om det införs så är det för en hel byggnad samtidigt och inte för ett fåtal lägenheter. För att införa IMD för el så måste det godkännas av dig som har el-abonnemanget.

Vad kostar hushållsel hos Willhem?

Priserna varierar beroende på var du bor.

Aktuella priser hittar du här (pdf)

Willhem handlar stora mängder el på den öppna marknaden vilket gör att vi kan vi erbjuda fördelaktiga priser till våra kunder. Willhem köper enbart grön el. Hos Willhem betalar du endast en rörlig elavgift som inkluderar allt såsom nätavgifter, energiskatt och moms. Om det sitter solpaneler på taket till ditt hus får du dessutom en extra rabatt. Vi vill gärna att den el som vi producerar själva ska göra nytta för dig.

Om du vill jämföra din elkostnad idag med vad Willhem kan erbjuda så behöver du därför ta hela fakturabeloppet, inklusive moms, från din nuvarande elleverantör och dela det med det antal kWh du förbrukat för att kunna jämföra korrekt. Vi tror att du kommer att se att vårt pris är konkurrenskraftigt.

Vad kostar varm- och kallvatten hos Willhem?

Kostnaden för varm och kallvatten varierar beroende på var du bor. Det beror på att kallvattenpriserna skiljer sig åt mellan olika kommuner och att uppvärmningskostnaden också varierar beroende på plats. Alla orter har unika fjärrvärmepriser.

Se Willhems aktuella priser för varmvatten (pdf) 
Se Willhems aktuella priser för kallvatten (pdf) 

Vad kostar elbilsladdning hos Willhem?

Kostnaden för att ladda din elbil hos Willhem kan variera beroende på var du bor.

Se Willhems aktuella priser för elbilsladdning (pdf) 

Betalar jag för utebelysningen?

All publik belysning vid till exempel gångstråk, gårdar, trapphus och entréer betalar Willhem för. Om du däremot har en utelampa på balkongen som du tänder inifrån din lägenhet eller om du har en belysning i ett uttag på balkongen så går det på din egen elräkning.

Guider