Flytta in

Tillträde

Du har rätt att tillträda bostaden på den utsatta inflyttningsdagen kl. 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag kl. 12.00. Dubbelkolla gärna vilka öppettider som gäller på ditt lokala områdeskontor.

Hämta nycklar

Du kan kontakta ditt områdeskontor för att komma överens om en tid för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. När du hämtar nycklarna ska du ta med dig ditt hyreskontrakt, legitimation och kvitto på inbetald hyra.

Städning

Den tidigare hyresgästen ansvarar för att lägenheten är i städat skick när du flyttar in. Vid slutbesiktning säkerställer vi att lägenheten är ordentligt städad innan den överlämnas. Kontakta ditt områdeskontor om du upplever att lägenheten inte är ordentligt städad.

Kontakta bovärden

Våra bovärdar arbetar dagligen med felhjälpande underhåll, tillsyn och skötsel av våra bostadsområden. Du hittar kontaktuppgifter till din bovärd på informationstavlan i trapphuset.  

Hyra parkering

Till många av våra lägenheter kan vi även erbjuda parkeringsplats. Är du intresserad av att hyra en parkeringsplats kan du kontakta områdeskontoret för mer information om vad som finns tillgängligt i ditt område. För dig som är hyresgäst publicerar vi även lediga parkeringsplatser på Mina sidor.

Teckna hemförsäkring

För att bo hos oss måste du ha en hemförsäkring. Hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, som till exempel brand- eller vattenskador. Har du ingen försäkring kan du bli skyldig att betala ersätta för de kostnader som uppstått i din lägenhet. Vi erbjuder nu alla hyresgäster att teckna hemförsäkring till specialpris genom ett samarbete med Trygg-Hansa!  
Läs mer här 

Teckna elavtal

När du flyttar till nytt boende behöver du dels teckna ett el-abonnemang för din nya lägenhet, dels avsluta ditt gamla abonnemang på den förra adressen. Du kan kontakta din elleverantör för mer information.

Flytt av telefon och internet

Glöm inte att du även behöver begära flyttning av telefon, bredband och eventuell tidningsprenumeration.

Anmäl ny adress

För att din postgång ska fungera är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten. Se www.adressandring.se för mer information.