Flytta in

Inför att du ska flytta in i din nya lägenheten har du säkert en hel del frågor. Här har vi samlat svaren på några av dem. Ett tips är att även läsa vår inflyttningsbroschyr!

Våra vanligaste frågor

När får jag tillgång till min nya lägenhet?

Den dagen du ska flytta in får du tillgång till din lägenhet från klockan 12.00. Om inflyttningsdagen råkar infalla på en lördag, söndag eller helgdag kommer du att få flytta in den första vardagen därefter. Kom ihåg att dubbelkolla öppettiderna på ditt lokala områdeskontor.

När kan jag hämta nycklarna?

Du kan hämta nycklarna till lägenheten från klockan 12.00 den första helgfria vardagen i månaden, om du inte har bestämt något annat med ditt områdeskontor. Kom ihåg att ta med legitimation. Se ditt områdeskontors öppettider.

Har du själv inte möjlighet att hämta nycklarna kan du be någon annan att hämta dem åt dig. Då behövs bådas legitimation samt en påskriven fullmakt.

Hämta blanketten för fullmakt vid utkvittering av nyckel

Kan jag få flytta in tidigare än vad som står på kontraktet?

Det kan finnas möjlighet att flytta in tidigare än vad som står på kontraktet. Om du är intresserad av tidigare tillträde är du välkommen att ta kontakt med ansvarig uthyrare. Deras kontaktinformation hittar du i erbjudandemejlet.

Jag har precis flyttat in och min lägenhet är ostädad, vad gör jag?

Om du upplever att din lägenhet inte är ordentligt städad när du flyttar in ska du kontakta oss så fort som möjligt. Det är den tidigare hyresgästen som ansvarar för städningen. Se kontaktuppgifter till ditt lokala områdeskontor.

Finns det lediga parkeringsplatser?

Är du i behov av en parkeringsplats kan du söka lediga parkerings- och garageplatser på vår hemsida. Finns det ingen ledig parkeringsplats just nu kan du skapa en prenumeration så får du ett mejl när vi hittar en plats som passar dig.

Måste jag ha hemförsäkring när jag bor i hyresrätt?

Du ska alltid ha en hemförsäkring, även när du bor i hyresrätt. Hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, som till exempel brand- eller vattenskador. Har du ingen försäkring kan du bli skyldig att betala ersättning för de kostnader som uppstått i din lägenhet. Du som ska flytta in i en av våra lägenheter får automatiskt två månaders gratis hemförsäkring via Trygghansa. På konsumentservice.se kan du jämföra försäkringsbolag och deras respektive villkor.

Behöver jag teckna elavtal?

Om det inte står i ditt kontrakt att du har IMD-el behöver du teckna ett elavtal för att inte stå utan el den dagen du flyttar in.

Tänk på att ett elavtal består av två olika avtal. Det ena tecknar du med bolaget som äger elnätet där du bor. Det andra tecknar du med ett elbolag som levererar själva elen. Kontakta din elleverantör för mer information.

Hur gör jag en flyttanmälan?

För att få rätt folkbokföringsadress är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Det går bra att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter att du har flyttat. Gör din flyttanmälan på Skatteverkets hemsida.