Flytta in

Inflyttningsdags

Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en inflyttningsbroschyr. Här kan du läsa om vad som gäller på inflyttningsdagen och vad som är bra att känna till om din lägenhet och de gemensamma ytorna i och runt huset. 

Tillträde

Du har rätt att tillträda bostaden på den utsatta inflyttningsdagen kl. 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag kl. 12.00. Dubbelkolla gärna vilka öppettider som gäller på ditt lokala områdeskontor.

Hämta nycklar

Du kan kontakta ditt områdeskontor för att komma överens om en tid för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. När du hämtar nycklarna ska du ta med dig ditt hyreskontrakt, legitimation och kvitto på inbetald hyra.

Städning

Den tidigare hyresgästen ansvarar för att lägenheten är i städat skick när du flyttar in. Vid slutbesiktning säkerställer vi att lägenheten är ordentligt städad innan den överlämnas. Kontakta ditt områdeskontor om du upplever att lägenheten inte är ordentligt städad.

Kontakta bovärden

Våra bovärdar arbetar dagligen med felhjälpande underhåll, tillsyn och skötsel av våra bostadsområden. Du hittar kontaktuppgifter till din bovärd på informationstavlan i trapphuset.  

Hyra parkering

Till många av våra lägenheter kan vi även erbjuda parkeringsplats. Är du intresserad av att hyra en parkeringsplats kan du kontakta områdeskontoret för mer information om vad som finns tillgängligt i ditt område. För dig som är hyresgäst publicerar vi även lediga parkeringsplatser på Mina sidor.

Teckna hemförsäkring

Tänk på att du alltid bör ha en hemförsäkring, även när du bor i hyresrätt. Hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, som till exempel brand- eller vattenskador. Har du ingen försäkring kan du bli skyldig att betala ersättning för de kostnader som uppstått i din lägenhet. På konsumentservice.se/hemforsakring kan du jämföra försäkringsbolag och deras respektive villkor.

Teckna elavtal

När du flyttar till nytt boende behöver du dels teckna ett el-abonnemang för din nya lägenhet, dels avsluta ditt gamla abonnemang på den förra adressen. Du kan kontakta din elleverantör för mer information.

Flytt av telefon och internet

Glöm inte att du även behöver begära flyttning av telefon, bredband och eventuell tidningsprenumeration.

Anmäl ny adress

För att få rätt folkbokföringsadress är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket i samband med flytt. Det går bra att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. För mer information om hur du gör en flyttanmälan, besök Skatteverkets hemsida.