Willhemlyftet

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring Willhemlyftet. 

Våra vanligaste frågor

Vad är Willhemlyftet?

Willhemlyftet är vårt sätt att höja standarden på lägenheter i äldre hus till en nivå som är jämförbar med lägenheter i nybyggda hus - till en attraktiv hyra. Lägenheterna har en hög och modern standard med bland annat nytt kök med rostfria vitvaror, helkaklat badrum, nya ytskikt och ekparkett samt klinker i hallen. Ett Willhemlyft genomförs i "mellantiden" när en hyresgäst flyttat ut och innan en ny flyttar in. Efterfrågan från hyresgästerna styr hur många lägenheter som ska renoveras enligt Willhemlyftet. Läs mer om Willhemlyftet i vår konceptbroschyr.

Hur påverkas hyran vid Willhemlyft?

Det blir en ny hyra utifrån en ny standard, som sätts enligt bruksvärdesprincipen i överenskommelse med hyresgästföreningen.

Hur annonseras lägenheterna?

Du hittar alla våra lediga hyreslägenheter här på vår hemsida. Om du vill få tips på lediga lägenheter som har genomgått ett Willhemlyft kan du lägga upp en bevakning. Då får du ett mejl när vi har en ledig lägenhet som matchar dina val. 

Kan man få Willhemlyftet i sin befintliga lägenhet?

Ja, men då får du själv lösa boende under perioden som renoveringen av lägenheten pågår. 

Har jag som hyresgäst någon fördel till Willhemlyftet?

Ja, du som redan bor hos oss kan få förtur till Willhemlyftet. Lägenheten måste dock sökas på vanligt sätt. Du hittar alla våra lediga lägenheter här på vår hemsida. Det framgår i annonsen om lägenheten hyrs ut med hyresgästförtur.

Om grannen får ett Willhemlyft, påverkas min hyra?

Nej, den kommer inte att förändras på grund av detta.

Ser alla Willhemlyft likadana ut?

Planlösningen varierar beroende på den fastighet som Willhemlyftet genomförs i. Material- och produktval är dock genomgående för alla Willhemlyft för att ge lägenheten en klassisk och tidlös stil som tilltalar många.

Vilka tider renoverar ni på?

Renoveringsarbetet i ett Willhemlyft utförs som regel mellan 07-17. Under vissa perioder kan entreprenören även behöva utföra arbeten under andra tider, men vi strävar alltid efter att arbetet ska utföras under en så kort och komprimerad tid som möjligt.

Vad är skillnaden på Willhemlyftet och löpande underhåll?

Willhemlyftet är en åtgärd, bland flera, som vi genomför i våra fastigheter. Det är efterfrågan som styr och det är ett sätt att uppfylla våra kunders önskemål, krav och förväntningar på standarden. Willhemlyftet påverkar inte det löpande underhållet utan det fortsätter precis som vanligt.