Willhemlyftet

Våra vanligaste frågor

Vad är Willhemlyftet?

Willhemlyftet är vårt sätt att höja standarden på lägenheter i äldre hus till en nivå som är jämförbar med lägenheter i nybyggda hus - till en attraktiv hyra. Lägenheterna har en hög och modern standard med bland annat nytt kök med rostfria vitvaror, helkaklat badrum, nya ytskikt och ekparkett samt klinker i hallen. Ett Willhemlyft genomförs i "mellantiden" när en hyresgäst flyttat ut och innan en ny flyttar in. Efterfrågan från hyresgästerna styr hur många lägenheter som ska renoveras enligt Willhemlyftet. Läs mer i broschyren Om Willhemlyftet.

Hur påverkas hyran?

Det blir en ny hyra utifrån en ny standard, som sätts enligt bruksvärdesprincipen i överenskommelse med hyresgästföreningen.

Hur annonseras lägenheterna?

Gå till Sök bostad på vår hemsida och klicka på din ort för att hitta lediga lägenheter nära dig. Där kan du också prenumerera på tips om lediga lägenheter inom Willhemlyftet.

Kan man få Willhemlyftet i sin befintliga lägenhet?

Ja, men då får man lösa boendet under perioden som renoveringen av den befintliga bostaden pågår. Som alternativ kan vi erbjuda byte till en annan Willhemlyftlägenhet.

Har jag som hyresgäst någon fördel?

Ja, våra befintliga hyresgäster kan få förtur till Willhemlyftet. Lägenheten måste dock sökas på vanligt sätt. Du hittar alla våra lediga lägenheter på Sök bostad

Påverkas min hyra om grannen får ett Willhemlyft?

Nej, din hyra kommer inte förändras på grund av detta.

Ser alla Willhemlyft likadana ut?

Planlösningen varierar beroende på den fastighet som Willhemlyftet genomförs i. Material- och produktval är dock genomgående för alla Willhemlyft och syftar till att ge lägenheten en klassisk och tidlös stil som tilltalar många.

Vilka tider renoverar ni på?

Arbetet utförs som regel mellan 07-17. Under vissa perioder kan entreprenören även behöva utföra arbeten under andra tider, men vi strävar alltid efter att arbetet ska utföras under en så kort och komprimerad tid som möjligt. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Vad är skillnaden på Willhemlyftet och löpande underhåll?

Willhemlyftet är en åtgärd, bland flera, som vi genomför i våra fastigheter. Det är efterfrågan som styr och det är ett sätt att uppfylla våra kunders önskemål, krav och förväntningar på standarden. Willhemlyftet påverkar inte det löpande underhållet utan det fortsätter precis som vanligt.